Afspraak maken Inschrijven
Implantologie achtergrond utrecht

Implantologie

Implantaten worden al meer dan 50 jaar professioneel gebruikt. Een gebitsimplantaat is een titanium schroefje dat als kunstwortel in de kaak wordt geplaatst. Een implantaat neemt de functie over van de tandwortel en kan gebruikt worden als solide basis voor kronen, bruggen of protheses. Implantaten verhogen de kwaliteit van uw leven doordat uitneembare protheses niet meer nodig zijn of beter vast gemaakt kunnen worden.

Wat wij u kunnen bieden

Op de Kliniek voldoen wij aan alle eisen om implantaten veilig te kunnen zetten. Onze tandarts-implantologen zijn erkend door de wetenschappelijke vereniging (NVOI). Voor een NVOI implantoloog gelden een strenge toelatingseisen en een 5-jaarlijkse herregistratieprocedure. Naast op voldoende ervaring wordt ook getoetst op internationale- en wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Deze erkenning is een kwaliteitskeurmerk waardoor u erop kunt vertrouwen dat er voldoende kwaliteit, ervaring en kennis in huis is. Op dit moment is de de geaccrediteerde implantoloog Jan Willem Vaartjes werkzaam op de kliniek.

De prijs voor een implantaat is door gebruik te maken van wetenschappelijk bewezen en beproefde methodes de afgelopen jaren gunstiger waardoor wij een implantaat volledig digitaal gepland met 3D geprinte boormal en kroon met hoogwaardige materialen (Nederlands fabrikaat) al kunnen aanbieden vanaf 2000 euro.

Een eerste consult implantologie met rontgenfoto en een (implantologisch) behandelplan bedraagt tussen de 150 en 250 euro (afhankelijk van het benodigde onderzoek). U kunt voor de behandeling van de rest van uw gebit bij uw tandarts blijven. Wij brengen hem of haar op de hoogte van de behandelingen en werken daarbij goed samen om uw mondgezondheid te verbeteren en op een hoog peil te houden. Hieronder kunt u zich aanmelden voor een consult implantologie. Plaats bij opmerkingen graag uw implantologische hulpvraag.

Garantie

Wij bieden u het eerste jaar garantie aan op het vastgroeien van het implantaat en de eventueel al geplaatste structuur op het implantaat. Er worden jaarlijks rond de 300 implantaten geplaatst op onze kliniek waarbij de overleving in dat eerste jaar boven de 98,5% bedraagt. Hier vallen ook ingrepen onder die een hoger risico kennen zoals het direct plaatsen (immediaat) en belasten van de implantaten. Vanaf 2002 worden er implantaten geplaatst op onze kliniek waarbij het succes van de door ons gecontroleerde implantaten nog boven de 94,5% ligt op de lange termijn. Voor een goed succes op de lange termijn is het belangrijk dat u uw gebit goed laat verzorgen en meerdere malen per jaar professioneel laat reinigen. Op onze kliniek hebben wij getrainde mondhygienisten en gespecialiseerde apparatuur voor de vereiste nazorg.

State of the art apparatuur

Door het hoge volume aan implantaten kunnen we het ons veroorloven om de laatste instrumenten en apparatuur aan te schaffen. Zo zijn wij een van de weinigen in Nederland die het photofunctionalization concept toepassen. Met behulp van het bestralen van het titaniumoppervlak met UV-licht of plasma gas neemt de oppervlakte energie toe, wordt het oppervlakte van koolstofverbindingen gereinigd en maakt het implantaat daardoor beter contact met water, bloed, cellen en eiwitten. Hierdoor groeit het implantaat sneller vast en zal het een beter contact krijgen met bot, waardoor implantaatbehandelingen naast sneller ook veiliger en voorspelbaarder uitgevoerd kunnen worden.

Daarnaast beschikken de implantologen op onze kliniek over een 3D Röntgenapparaat, een mondscanner om het gebit digitaal 3D vast te leggen en een 3D printer. Hierdoor zijn we instaat om elke ingreep optimaal te plannen.

3d technieken implantologie

Voorbeeld

Hieronder ziet u deze technieken worden toegepast bij een bijzondere patient: Henk Westbroek. Dankzij Henk was het mogelijk om dit ook vast te leggen in een informatieve uitzending.

Implantaat filosofie

Als kliniek hebben we door onze decennia lange ervaring invloed op het ontwikkelen van implantaten en prothetische onderdelen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een zogenaamd hybride implantaten. Bij deze implantaten is de bovenzijde glad om goed te hechten met het tandvlees en zodoende ontsteking op de lange termijn te doen voorkomen. De onderzijde is nog wel opgeruwd om juist een goede verankering in het bot te bewerkstelligen. Wij waren de trendsetters in Nederland op dit gebied en de laatste jaren zie je dat steeds meer implantaatfabrikanten deze filosofie omarmen. Naast het implantaat speelt ook wat er op gemaakt wordt een grote rol in het voorkomen van ontstekingen. Wij hebben samen met een Zwitsers-Italiaans team een opbouw (abutment) ontwikkeld waarmee je in alle gevallen zonder te lijmen (cementeren) kroon- en brugwerk kan plaatsen op implantaten. Dit is mogelijk met zowel een conventionele workflow als met een volledige digitale workflow. De vormgeving van de opbouwen is zodanig dat er zo min mogelijk druk op de weefsels wordt gezet, potentieel irriterende overgangen niet in de buurt van het bot liggen en de constructies goed reinigbaar zijn.

Voorbeelden van gebruikte implantaten en onderdelen:

Gebruikte implantaten new
  1. Het originele Europese hybride implantaat Imax, waarvan de bovenzijde het stabiele en veilige gladde oppervlak heeft.
  2. Het volledig zirconium implantaat Nobel Pearl, voor specifieke indicaties en wensen.
  3. I-base, het mede door ons ontwikkelde abutment waarmee alle kronen en bruggen esthetisch verschroefd kunnen worden op de implantaten.

Welke voordelen bieden implantaten?

Door het plaatsen van implantaten hoeft er niet geboord te worden aan andere tanden of kiezen. Hierdoor blijven de aangrenzende tanden nog even gaaf en sterk. Het implantaat vormt dan de basis voor de kroon of brug. Uit onderzoek blijkt dat implantaten de meest succesvolle behandeling zijn voor de vaste vervanging van ontbrekende gebitselementen en op de lange duur de kosten gemiddeld lager uitvallen dan bij een normale brug.

Na het trekken van tanden of kiezen zal uw kaak veelal gaan slinken en de vorm van uw gezicht veranderen. Implantaten nemen de functie van de natuurlijke tandwortel over en gaan het slinken van de kaak tegen. Implantaten helpen u dankzij vaste tanden en kiezen met zelfvertrouwen door te gaan met uw dagelijks leven.

Wanneer zijn implantaten een oplossing?

Wanneer één of meerdere tanden of kiezen ontbreken, kunnen implantaten geplaatst worden voor een vaste kroon of brug. Zelfs als er te weinig bot is kunnen implantaten ook geplaatst worden met behulp van een botherstel ingreep. Daarnaast zijn implantaten de ideale oplossing om de houvast van een loszittend kunstgebit te verbeteren. Met behulp van drukknoppen of een staaf (steg) zal een kunstgebit beter vastzitten. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat na het plaatsen van implantaten u veel beter kan bijten en kauwen.

Lees hier verder over implantaten!

Begroting standaard implantaat op onze kliniek