Afspraak maken Inschrijven
Jonathan borba W9 YEY6 G8 LVM unsplash

NRC: ‘let op die schroeven in je mond’

Recent stuk in het NRC over implantaten. Het is de vraag of de volledige 43% van het bloedend tandvlees bij implantaten te maken heeft met een bacteriele infectie. De strekking is echter wel belangrijk: implantaten moeten regelmatig gecontroleerd en gereinigd worden. Hiervoor hebben we in onze praktijk ervaren medewerkers en speciale apparatuur.

Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben een implantaat in hun mond. En de verwachting is dat tandartsen in de komende jaren de gebitten van zo’n 100.000 tot 150.000 nieuwe patiënten van zulke kunstwortels zullen voorzien. Dat lijkt slim: kronen, bruggen en kunstgebitten die op dit stevig in het kaakbot verankerde fundament geplaatst worden, laten zelden los. Maar in een pas verschenen handboek voor tandartsen waarschuwt de Amsterdamse tandarts Gordon van der Avoort dat Nederlanders vaak slecht voor hun implantaten zorgen – en die verwaarlozing kan ernstige gevolgen hebben.

lees verder op:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/16/let-op-die-schroeven-in-je-mond-12552601-a1570117