Afspraak maken Inschrijven
34521e934c42c1ea938088b6e6c91a74 1188x668

Dental Health International Nederland (DHIN) heeft nieuw pand

HOUTEN – Al jaren zet Dental Health International Nederland (DHIN) zich in voor de mondzorg voor achtergestelde groepen in binnen- en buitenland door apparatuur en expertise aan te bieden bij ontwikkelingsprojecten. De komende tijd zal juist deze missie nieuwe uitdagingen opleveren, nu Europa wordt overspoeld door vluchtelingen uit oorlogsgebied. Sinds kort is de stichting verhuisd naar een nieuw, groter pand in Houten. Dental Tribune was bij de feestelijke opening en constateerde dat het goede werk van DHIN door de gehele mondzorgsector gedragen wordt.

Op het bedrijventerrein in Houten is de ambiance niet bijzonder sfeervol, maar de stemming is er niet minder opgewekt om. Veel vrijwilligers van DHIN en mensen die de stichting een warm hart toedragen, zijn aanwezig om het bestuur van DHIN te feliciteren en de nieuwe locatie aan de Peppelkade 11 te bewonderen. Nieuwsgierig verzamelt het publiek zich voor de gesloten garagedeur, waar zich de nieuwe ruimte van DHIN achter bevindt. Onder hen ook KNMT-voorzitter Aad van der Helm en ANT-voorzitter Jan Willem Vaartjes, die gezamenlijk de daadwerkelijke opening voor hun rekening namen.

Eerst neemt Paul van Vugt, voorzitter van DHIN, het woord. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt hij over het vele werk dat verzet is om deze nieuwe locatie mogelijk te maken. Jarenlang was DHIN gevestigd in een oude boerderij in Linschoten. De toenemende aanvoer van oude apparatuur maakte een grotere ruimte noodzakelijk. Ook voor het uitvoeren van reparaties aan de apparatuur, om de spullen weer geschikt te maken voor gebruik in ontwikkelingslanden, is de extra ruimte een welkome uitbreiding. “DHIN zet zich in voor het verbeteren van de mondgezondheid van achtergestelde groepen in binnen- en buitenland. Met deze nieuwe ruimte zijn we hier nog beter op toegerust,” aldus Van Vugt. Nieuw op deze locatie is de grote cursusruimte, waar DHIN zelf cursussen kan geven maar die ook gebruikt kan worden door andere stichtingen, of voor de vele projecten die DHIN ondersteunt.

Lees verder op Dentaltribune

Beeld: Louk Herber/DHIN