Tandartsen: ‘Zorgverzekeraar krijgt te veel macht’

Als het aan het ministerie van Volksgezondheid ligt, bepaalt de zorgverzekeraar in de toekomst van welke hulpverlener de behandeling betaald wordt. Hier zijn tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen het niet mee eens. Ze verzamelden ruim 90.000 petities voor keuzevrijheid in de zorg en bieden die vandaag aan bij het ministerie.

Als bijvoorbeeld een tandarts geen contract heeft met een bepaalde verzekeraar, moeten patiënten van de desbetreffende verzekeraar in de nieuwe plannen hun eigen behandeling betalen, overstappen naar een andere verzekeraar of een andere tandarts zoeken. Nu vergoedt de verzekeraar behandelingen altijd nog gedeeltelijk.

Petitie voor keuzevrijheid in de zorg
Veel tandartsen, fysiotherapeuten en psychologen zien de nieuwe plannen niet zitten. De afgelopen tijd verzamelden ze 95.000 handtekeningen van patiënten en zorgverleners. Deze zijn gebundeld in een petitie en dinsdagmiddag aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid.

Lees verder op de Telegraaf