Geschiedenis praktijk

De oorsprong van De Kliniek voor Tandheelkunde ligt aan het Schoolplein 5 te Utrecht, waar de tandartsen Bolhuis en De Jong in 1972 een praktijk begonnen. In 1985 verplaatste tandarts De Jong zijn werkzaamheden naar de Universiteit van Amsterdam en hij werd opgevolgd door tandarts Ten Berg. Naast de tandartspraktijk creëerden tandarts Bolhuis en tandarts Ten Berg het Tandtechnisch Laboratorium Berbol, om de nagestreefde kwaliteit van de tandheelkunde daadwerkelijk inhoud te geven. Velen vonden de weg naar het Schoolplein en waren enthousiast over de sfeer die de praktijk uitstraalde.

Toch had het pand beperkingen, zoals het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden, kamers op verschillende etages en toenemende bereikbaarheidsproblemen. Er werd uitgekeken naar een nieuwe praktijkruimte. Deze werd gevonden in het huidige pand aan de Jan Muschlaan 21, waar voorheen een supermarkt was gevestigd. Het duurde een jaar om de kale ruimte te verbouwen tot de huidige praktijk. In 2020 is het pand weer ingrijpend verbouwd om aan de eisen van de huidige tijd te voldoen. Het pand geeft nu ruimte aan onder andere:

  • acht behandelkamers voorzien van de modernste apparatuur;
  • een ruim tandtechnisch laboratorium (zelfstandig)
  • een aparte sterilisatieruimte;
  • een speciale (3D)röntgenkamer;
  • tevens is er veel ruimte gegeven aan een royale entree, met een balie waar middels een volledig geautomatiseerde agenda de afspraken voor verschillende behandelaars kunnen worden gemaakt en u met behulp van een QR barcode kunt inchecken.

Na 40 jaar is De Kliniek voor Tandheelkunde springlevend en volledig aangepast aan de eisen van een moderne tandartsenpraktijk.